Automatiseren

Het automatiseren van een productieproces kan uw bedrijf veel geld besparen. GeTiB vertelt u hoe u uw productie kunt automatiseren en wat daarvoor nodig is. We plannen, budgetteren, vragen aan, besteden aan en produceren eventueel alles zelf. Ook worden de mogelijkheden voor robottechniek onderzocht en voorgesteld. We stemmen het ontwerp af op het aantal te behalen stuks per uur. We geven een duidelijk beeld over de doorlooptijd, projectie en realisatie. We denken vanzelfsprekend mee over kostenbesparing en het passend maken binnen het budget.

Engineering

Automatische besturingen kunnen voor veel doeleinden ingezet worden. Ze kunnen 24 uur per dag werken en behalen altijd dezelfde efficiëntie. Zo ontwerpen en selecteren we bijvoorbeeld installaties opgebouwd uit robots (die wij ook programmeren) en laten deze met het besturingssysteem praten. Ook engineeren en bouwen we besturingskasten, programmeren we HMI’s (displays). We werken met plc’s om de besturing te automatiseren. We hebben een ruime ervaring met merken als Siemens, Moeller en Omron, maar andere merken behoren tot de mogelijkheden.

Visualisatie

GeTiB zorgt voor een heldere visualisatie, de grafische weergave op het TFT-scherm. Zo is hetgeen wat in de machine gebeurt (status) en de mogelijkheden van de machine meteen duidelijk en begrijpelijk voor de operator. We kunnen met verschillende niveaus van bevoegdheden werken, zo kan de technische dienst meer mogelijkheden/toegang hebben dan de operator.

SCADA

Meet en regelkamers controleren de hele site of plant. SCADA zorgt voor het bedienen en visualiseren van installatie, het kan ook koppeling zijn tussen bestaande machine en productie in combinatie met data-logging. Wat was de temperatuur in een machine op moment X? Welke productielijn produceert het meeste of minste aantal stuks? SCADA kan net zo goed een standalone machine zijn die een simpele taak heeft met toegevoegde waarde.

Safety (veiligheid)

Veiligheid is belangrijk voor u en uw personeel. GeTiB maakt en integreert beveiligingsoplossingen zoals de noodstop en trekkoorden, lichtschermbeveiligingen, sensoren en lasers. Een machine kan dus handmatig en automatisch tot een gecontrolleerde stop komen zodat uw medewerkers geen letsel oplopen.

Metingen, analyse en trending

Meten is weten. Wat je weet kun je managen, dus is het belangrijk dat er duidelijk beeld is van de situatie. Het vaststellen van een temperatuurverloop in tijd kan een verklaring zijn voor misfabricatie. De hoeveelheid chloor in zwembadwater vertelt of het water veilig is voor de gasten. GeTiB gaat op zoek naar oorzaken en stelt oplossingen voor. We kunnen vele factoren meten en loggen zoals lichtsterkte, temperatuur en snelheid.

Energiebesparing

Energiebronnen raken uitgeput en energiekosten stijgen. Daarom is duurzaam en energiezuinig ondernemen van essentieel belang. We hebben al veel klanten geholpen met het besparen van energie. Zo voldoen ze niet alleen aan de wet, maar gaan de kosten op de korte tot middellange termijn omlaag. We vinden oorzaken van energieverspilling. We regelen ook temperatuur en snelheid aan de hand van factoren. Zo kan uw energiegebruik soms met 30% omlaag gaan. We maken een kostenanalyse en laten u zien wat de investering in energiebesparing uiteindelijk opleveren. We controleren daarnaast of het rendement ook behaald wordt. GeTiB kan ook helpen bij het terugkrijgen van de milieu-investeringsaftrek.
Analyse van de kosten van de investering, nameten of energiebesparende maatregelen werken, wat het verschil is, wat het oplevert.

Frequentieaandrijvingen

Een machine hoeft niet altijd op hetzelfde (nominale) toerental te draaien. Daarmee kunt u mogelijk fors energie besparen! GeTiB kan adviseren voor de toepassing, de benodigde regelaar, implementeren, inregelen en in bedrijf nemen. Deze investering is vaak op korte termijn terugverdiend.

Servoregelingen

Servo regelingen zijn vaak niet meer weg te denken bij het automatiseren van nauwkeurige en snelle productieprocessen. Nauwkeuring vaak repeterende bewerkingen herhalen eventueel gewijzigd middels recepten. Advisering, implementatie en in bedrijf name kunnen wij voor u verzorgen.

Robotica

Alhoewel robots al geruime tijd beschikbaar en toegepast worden neemt robotisering de laatste jaren een vlucht. Productiepersoneel wordt te duur, productiemethoden complex en productieprocessen moeten snel, repeterend, storingsvrij en efficiënt zijn. Een robot heeft geen pauze nodig en voert iedere handeling altijd op een zelfde wijze nauwkeuring uit. GeTiB is de robotspecialist van Zuid-Nederland en programmeert robotica voor productielijnen. Robots kunnen we met ieder denkbaar gereedschap uitrusten: zuignappen, grijpers, boormachines en laskoppen. Voor complexere handelingen selecteren we robots met meer assen en dus meer bewegingsmogelijkheden. GeTiB selecteert, programmeert levert en installeert de robot, eventueel met ondersteuning van collega bedrijven. Door samenwerking en bundelen van kennis en capaciteit kunnen wij complexe productieprocessen automatiseren.

Cos-phi verbetering

GeTiB verbetert de energiekwaliteit in en om bedrijfsgebouw. Daardoor ontstaat er bijvoorbeeld minder warmteontwikkeling en daardoor is er minder verlies en dus een hogere efficiëntie. Ook harmonische storingen kunnen wij analyseren en middels harmonische filters (actief of passief) elimineren.

Draadloze besturingen

Soms zijn de omstandigheden zodanig dat het trekken van een kabel niet meer tot de mogelijkheden behoort. In dat geval kan een draadloze verbinding een uitkomst bieden. We werken met de nieuwste technieken op het gebied van Wifi en Bluetooth. Uiteraard is veiligheid hierbij belangrijk. Een sterk versleutelde verbinding zorgt ervoor dat uw netwerk en apparatuur goed afgeschermd blijft van de buitenwereld.

Storingsanalyse

Niet ieder bedrijft beschikt over een technische dienst. GeTiB vervult die functie op oproepbasis of vaste basis. Zo heet de klant lagere kosten en grote zekerheid. Ook kan GeTiB een uitbreiding zijn op de bestaande technische dienst.

Totaalprojecten

GeTiB regelt ook projecten van A tot Z. Wat is er nodig? Wat gaat er geproduceerd worden? Welke apparatuur/materiaal is er nodig? Hoe wordt het transport geregeld? Welke (nood) verlichting is er nodig? Verdelers en veiligheid! We regelen en begeleiden het volledige traject. Dit doen we in nauwe samenwerking met collega-bedrijven.

Specials

GeTiB is een flexibel bedrijf dat zich richt op de oplossing! Welke uitdagingen op het gebied van industriële elektrotechniek ook heeft, bel/mail ons! We gaan op korte termijn het gesprek aan en gaan aan de slag. Geen probleem is ons te groot!